Winnares WakaWakaMillenniumgemeente Langedijk hield tijdens het Indian Summer Festival 2015 een enquête over het bekerinzamelsysteem van Bekerstreet. Alle deelnemers aan de enquête maakten kans op een WakaWaka-Power Light.

Anouk Douwstra, studente MBO Food,Health and Innovation aan het Clusiuscollege in Alkmaar heeft de WakaWaka-Power gewonnen. We vroegen aan Anouk hoe zij in haar dagelijks leven bezig is met duurzaamheid. “Op school zijn we o.a. bezig met onze ecologische voetafdruk, door te kijken naar verpakkingen van voedselproducten en manieren om voedsel biologisch en duurzaam te produceren. Daarbij kijken we bijvoorbeeld ook naar de afstand bij die een product aflegt van producent naar consument, want dat veroorzaakt veel brandstof verbruik (vervuiling).  Thuis proberen we energie te besparen, kiezen we voor lokale Nederlandse producten en scheiden we ons afval.

WakaWaka (‘helder licht’ in Swahili) ontwikkelt, produceert en verkoopt ‘high-tech low-cost’ lampen en opladers op zonne-energie. Een WakaWaka is een echte levensredder voor mensen zonder toegang tot elektriciteit. Nu Anouk een WakaWaka Light heeft gewonnen, mag zij er ook een weggeven (buy-one-give-one). Aan wie heeft zij haar WakaWaka light gegeven? “ Ik heb mijn lamp aan de ex-kind soldaten is zuid Sudan gedoneerd. Dit leek mijn een mooi doel, omdat de lamp ze een symbool van leven, hoop en een nieuw begin geeft na de periode van kind soldaat zijn.”

De uitslag van de enquête wordt bekend gemaakt, nadat hierover met de organisator van het Indian Summer Festival is gesproken.