Gered gereedschap

Heeft u twee zagen in huis? Een sleutelset die u nooit gebruikt of een naaimachine die achterin de garage staat? Gereedschap dat door u niet meer gebruikt wordt, kan helpen bij het inrichten van technische scholen en het ondersteunen van startende ondernemers in ontwikkelingslanden. Met uw gereedschap kunnen jongeren een vak leren en een zelfstandig bestaan opbouwen. De werkgroep Duurzaamheid van Millenniumgemeente Langedijk ijvert daarom voor een inzamelpunt voor defect/verouderd gereedschap in Langedijk. Bekeken wordt of de gemeentewerf in Zuid-Scharwoude zich hiervoor leent. Meer informatie:www.geredgereedschap.nl.

Groene voetstappen
De werkgroep Duurzaamheid wil in Langedijk verder de actie ‘Groene Voetstappen’ van de grond krijgen. Vorig jaar namen 50.501 basisschoolleerlingen in 105 verschillende gemeenten deel aan deze actie. Dit jaar vindt de Groene Voetstappenactie voor de zevende keer plaats van 17 tot en met 23 september. De gemeente is gevraagd om Langedijker basisscholen voor de actie te interesseren. Meer informatie is te vinden op www.groenevoetstappen.nl. .

Keep It Clean Day
In de week van de Groene Voetstappenactie vindt ook de Keep It Clean Day plaats. Even noteren in de agenda dus: vrijdag 21 september 2012. Het is de bedoeling dat alle Nederlanders die dag thuis, op hun werk of op school even naar buiten wandelen om wat zwerfvuil op te ruimen. De werkgroep Duurzaamheid van Millenniumgemeente Langedijk is van plan om de landelijke actie in Langedijk te promoten. En uiteraard ook om er aan mee te doen. Nadere info volgt via deze site. En meer info is te vinden op www.keepitcleanday.nl.