Theaterproductie De Sluis! was een groot succes. Naast de vijf geplande voorstellingen was er zelfs een extra optreden vanwege de enorme belangstelling. Pers en publiek waren enthousiast over de unieke productie.

De voorstelling is van 22-27 april 2015 vanaf 21.15 uur  ‘savonds in de open lucht opgevoerd. De sluis van Broek op Langedijkspeelde daarine een prominente rol, net als diverse historische schepen. Het verhaal draait om tegenstrijdige belangen tussen natuur en cultuur. Het regionale ziekenhuis heeft haar oog laten vallen op het unieke natuurgebied. De lokale bestuurders zijn voor, de bevolking tegen. De Theaterproductie is een initiatief van millenniumgemeente Langedijk.

Vrijwilligers en professionals
Het toneelstuk is opgevoerd door vrijwilligers.  Na een auditie hebben zij sinds begin dit jaar wekelijks geoefend voor een perfecte uitvoering. De spelers werden ondersteund door een vijfkoppige Sluisband onder leiding van Laura Schilder. Ook muziekvereniging ADVENDO verleende haar medewerking. De organisatie werd bijgestaan door tientallen vrijwilligers, daarnaast zijn professionele partijen ingehuurd voor de tribune, licht en het geluid.

De productie is mede mogelijk dankzij diverse sponsoren en een bijdrage van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Video trailer Theater de Sluis