sdg action day

Op woensdag 25 september is het vier jaar geleden dat de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) aannamen. Om die reden organiseert Vereniging Nederlandse Gemeenten International (VNG-I) die dag in het Tropeninstituut in Amsterdam de SDG Action Day. In Langedijk hangt op 25 september de vlag in top.

De vrijwilligers van Langedijk4GlobalGoals zetten zich lokaal en regionaal in om Langedijkers te stimuleren om vier van de zeventien SDG’s te realiseren. Daarbij richten ze zich op de volgende vier doelen: Geen honger; Schoon drinkwater & sanitair; Duurzame consumptie & productie en Duurzame energie. Dit allemaal ter bevordering van een duurzame leefomgeving.

Uiteenlopende activiteiten

Sinds 2008 organiseert Langedijk4GlobalGoals (voorheen Millenniumgemeente Langedijk) uiteenlopende en aansprekende activiteiten. De meest opvallende zijn: Bekerstreet (verzamelen van afbreekbare bekers), Fairtradeweek (aandacht voor eerlijke producten), Repair Café (herstel en hergebruik van goederen), Nacht van de Nacht (ervaar de stilte in het donker) en publieksbijeenkomsten als Duurzame Doe Dagen en Inspiratieavonden (op laagdrempelige wijze kennismaken met duurzame ontwikkelingen). Daarnaast ondersteunen ze projecten als de lokale Eerlijk winkelen route, opruimacties, bestrijding van energiearmoedeproject bij lokale minima en een drinkwaterproject van het Jan Arentszcollege in Oeganda. Meer informatie is te vinden op: www.langedijk4GG.nl