IMG_06In de vorige editie van de Millennium Marathon wilde Wilfred Witte weten waarom Peter Tromp van De Swaan uitsluitend natuurlijke en duurzame materialen in zijn speelpark gebruikt.

“Wij zijn van huis uit groen”, aldus Peter Tromp. “We gaan voor zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Bij voorkeur betrekken we die van lokale leveranciers. Ook hergebruik staat hoog in ons vaandel. Onze speeltoestellen zijn bijna allemaal gemaakt van hout. De gevelbetimmering van het heksenhuis komt van een oude schutting. We kweken pompoenen, die worden beschilderd en uiteindelijk maken we er wijn van. En veel beplanting komt uit andere tuinen of wordt geleverd door een tuincentrum. Die levert ons de niet-verkochte kerstbomen. Bij ons staan ze enkele maanden in het park om uiteindelijk te worden opgestookt. Op die manier geven we een duurzame invulling aan ons speelpark.”

Peter is geboren en getogen in Langedijk en opgegroeid op de boerderij van zijn oom. Jarenlang maakte hij zelf yoghurt, karnemelk, vla en kaas. Dat combineerde hij met activiteiten als boerenklompekolf, de boerensurvival en het maisdoehof. In 2011 betrok hij een nieuwe locatie aan de noordzijde van het Geestmerambacht. Zijn ambitie is een speelpark voor jong en oud te ontwikkelen dat 365 dagen per jaar geopend is. Daar kunnen meerdere generaties een dag lang genieten van verschillende speeltuinen, het liedjesland en allerlei leuke activiteiten. Er is volop ruimte voor verschillende balspelen, waaronder het populaire KlompeKolf. Ook verhuurt hij fietsen en organiseert hij een jaarlijkse Legodag, creatieve workshops  en pompoenen schilderen.  “Wij bieden een heerlijke dag plezier voor een eerlijke prijs. Daarvoor hebben we alles in huis: gratis parkeerruimte, een enthousiast animatieteam, eten en drinken en heel veel activiteiten voor jong en oud. Wij laten zien dat je in deze tijd ouderwets plezier kunt beleven met bestaand materiaal in een natuurlijke omgeving. Onze bezoekers waarderen dat.”

Peter stelt Marieke Neesen van Lief Langedijk de volgende vraag: “Waar haal je de  energie & inspiratie  vandaan om je zo positief in te zetten voor de Langedijker gemeenschap?”