sociale winkelEind deze maand komt er een unieke winkel in winkelcentrum Broekerveiling. Klaas Wever opent daar eind april de eerste sociale winkel van het land! Millennium Gemeente Langedijk is een van de deelnemers.

In de winkel is volop gelegenheid voor diverse activiteiten. Naast een balie voor vragen en wensen en een huiskamertafel voor gesprekken, is er plaats voor workshops, demonstraties, lezingen en spelletjesmiddagen. Verschillende maatschappelijke organisaties hebben hun medewerking al toegezegd.

Wever verwacht dat de winkel uitgroeit tot een dorpsplein waar mensen elkaar ontmoeten en waar onverwachte en inspirerende activiteiten gebeuren. “Via het internet zijn allerlei processen op gang gekomen. Maar een persoonlijke ontmoeting is en blijft anno 2016 belangrijk. De sociale winkel is zo’n ontmoetingsplek”, aldus Klaas Wever. Hij wil er lokale producten, zelfgebreide truien en eigenhandig gemaakte schilderijen aanbieden. Millennium Gemeente Langedijk start er onder meer een Repair Café.