Er gaan geruchten dat er gebouwd gaat worden in het landelijke Oosterdelgebied. Daardoor  zou de bestaande sluis moeten verdwijnen. De plannen zijn nog prematuur, maar de gevolgen zijn groot. Het zou wel eens gedaan kunnen zijn met de rust in Langedijk.

Wees gerust, er zijn geen ingrijpende veranderingen in het Oosterdelgebied te verwachten. Dit onderwerp is wel het thema van het unieke theaterspektakel De Sluis! dat tijdens Koolsail pal naast de historische sluis wordt opgevoerd. Het doel van het theaterstuk is om de Millenniumdoelen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Dat is de rode draad door het programma van Koolsail. Daarin staan de Broekerhaven, het water en de doorvaarbaarheid van Langedijjk centraal. Tijdens het evenement, met allerlei activiteiten voor jong en oud, liggen tientallen historische schepen afgemeerd rond de sluis. Zij vormen een toepasselijk decor voor het toneelstuk.

Het toneelstuk is geschreven door Theo de Graaf en Willem Poortvliet. In de week van 23 – 27 april (Koningsdag) 2015 wordt het gedurende vijf avonden opgevoerd. Daarvoor zijn onder meer twintig acteurs, verschillende muzikanten  en vele vrijwilligers nodig. Voor de realisatie zoeken de schrijvers enthousiaste spelers met een creatieve inslag voor een rol in deze unieke theaterproductie. De audities daarvoor starten eind oktober. Er is vraag naar mannen én vrouwen die het leuk vinden om te acteren en te zingen.

Na een voorselectie beginnen in januari 2015 de repetities. De bedoeling is dat er wekelijks wordt geoefend. Eind april kunnen de vrijwilligers dan schitteren.  Alle informatie staat op www.theaterdesluis.nl .

Logo De Sluis!