Weggooien? Mooi niet!

Waar en wanneer

 Elke tweede woensdag van 14.00 – 16.00 uur in de bibliotheek in Zuid-Scharwoude en elke vierde woensdag van de maand van 14:00 tot 16:00 in het Behouden Huis te Oudkarspel voor (elektrische) apparaten en naaiklusjes.

Kleding naaien

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.

Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant.

Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in!

Onze gepassioneeerde en zeer technische vrijwilligers helpen u om uw broodrooster, koffiezetapparaat of bijvoorbeeld een spijkerbroek te repareren.

De reparaties worden gratis uitgevoerd, maar een bijdrage in de fooienpot wordt zeer gewaardeerd!

Repair Café nieuws

Repair Café voorlopig dicht

17 maart 2020

Onze Repair Cafés in het Behouden Huis in Oudkarspel en de openbare bibliotheek in Zuid-Scharwoude gaan voorlopig NIET DOOR in verband met voorkoming van verspreiding van het Coronavirus. We houden de bezoekers via deze site en het Langedijker Nieuwsblad op de hoogte wanneer het eerstvolgende Repair Café weer begint.

Lees meer

Repair Café in Langedijker Nieuwsblad

11 maart 2020

Op 19 februari stond er een uitgebreid artikel over de Rep[air Cafés in Zuid-Scharwoude en Oudkarspel in het Langedijker Nieuwsblad. Klik hier voor het artikel

Lees meer

Woensdag 12 februari weer Repair Café

16 januari 2020

Repair Café 12  en 26 februari  In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook apparatuur waar bijna niets mis mee is en na een eenvoudige reparatie weer prima te gebruiken is. Aan herstel wordt dan niet gedacht omdat veel mensen niet meer weten hoe dat moet. Om die reden verdwijnt reparatiekennis snel. Het Repair Café…

Lees meer