skip to Main Content

Vanwege de (nieuwe) coronamaatregelen stellen we zijn alle publieksactiviteiten tot nader order uit!

Repair Café:

We herstellen kapotte spullen én laten bezoekers zien hoe ze dat voortaan zelf kunnen. De bijeenkomsten zijn op elke tweede woensdag van de maand in De Binding in Zuid-Scharwoude en elke vierde woensdag van de maand in het Behouden Huis in Oudkarspel. In principe repareren we alles waar een stekker aan zit (en wat draagbaar is). Ook verzorgen we kleine naaiklussen. Reparaties zijn gratis, eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald en een bijdrage in de fooienpot wordt op prijs gesteld.

Energiebesparen:

We hebben een pakket energiebesparende middelen samengesteld dat tegen een sterk gereduceerd tarief wordt aangeboden aan de daarvoor in aanmerking komende inwoners. Uiteraard geven we hen ook praktische tips om minder energie te gebruiken.

Bekerstreet:

Tijdens het jaarlijkse Indian Summer Festival scheiden vrijwilligers lege bekers waarvan de grondstoffen hergebruikt kunnen worden van de overige bekers. Dat gebeurt in de zogenaamde Bekerstreets. Bij deze stands krijgen bezoekers tegen inlevering van dertig lege bekers een muntje. Dat kunnen ze tijdens het festival inruilen voor een drankje. Dit jaar is er, net als in 2020, geen Indian Summer Festival, dus ook geen Bekerstreet! Kijk hier naar enkele filmpjes uit het verleden over Bekerstreet.

Schoonloop:

Vanuit woongemeenschap LiberTerra in Koedijk en het pand van stichting Veldzorg in Broek op Langedijk verzamelen we tijdens een wandeling zwerfafval.

Nacht van de Nacht:

Bezoekers kunnen in de nacht waarin de zomertijd overgaat naar de wintertijd de donkerte en de stilte van de nacht ervaren. Daarvoor organiseren we een unieke vaar- en wandeltocht door het Oosterdelgebied. Sinds 2020 fietsen we die nacht ook door het donker op zoek naar lichtvervuiling.

Programma Nacht van de Nacht 2021

Duurzame verbindingsroute:

Deze leerzame fietsroute voert langs verschillende duurzame plekken in Langedijk en Heerhugowaard. De tocht kan in zijn geheel (ongeveer 50 kilometer) of per gemeente (ongeveer 25 kilometer) worden afgelegd. Deelnemers krijgen op die manier op speelse en sportieve wijze informatie over uiteenlopende duurzame initiatieven. Bijgaand vind je de twee routes door Langedijk en Heerhugowaard (Fietsroute HeerhugowaardFietsroute Langedijk)

Back To Top