skip to Main Content

Repair Café

We herstellen kapotte spullen én laten bezoekers zien hoe ze dat voortaan zelf kunnen. De bijeenkomsten zijn op elke tweede woensdag van de maand in De Binding in Zuid-Scharwoude en elke vierde woensdag van de maand in het Behouden Huis in Oudkarspel. In principe repareren we alles waar een stekker aan zit (en wat draagbaar is). Ook verzorgen we kleine naaiklussen. Reparaties zijn gratis, eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald en een bijdrage in de fooienpot wordt op prijs gesteld.

Energiebesparen

We hebben in december 2021 aan Voedselbank Langedijk een pakket Ledlampen voor al hun cliënten gegeven. Deze lampen zijn relatief duur in aanschaf, maar zuinig in het gebruik. Ze gebruiken namelijk 85 procent minder energie dan traditionele gloeilampen! Daarmee bespaar je dus flink op de elektriciteitsrekening.

Bekerstreet

Tijdens het jaarlijkse Indian Summer Festival hebben vrijwilligers tien achtereenvolgende jaren  lege bekers gescheiden van het overige afval. Dat gebeurde in de zogenaamde Bekerstreets. Na twee jaar vindt het Indian Summer Festival plaats op zaterdag 25 juni. De organisatie gebruikt voortaan statiegeldbekers. Wij willen tijdens het festival de distributie van de bekers en de voorlichting daarover op aantrekkelijke wijze onder de aandacht van de bezoekers brengen!

Nacht van de Nacht

Bezoekers kunnen op zaterdag 29 oktober, de nacht waarin de zomertijd overgaat naar de wintertijd, de donkerte en de stilte van de nacht ervaren. Daarvoor organiseren we een unieke vaar- en wandeltocht door het Oosterdelgebied. Sinds 2020 fietsen we die nacht ook door het donker op zoek naar lichtvervuiling.

Back To Top