December 2013 – De laatste maand van het jaar is traditioneel de tijd van gezelligheid met Sinterklaas, twee kerstdagen en natuurlijk de jaarwisseling. Dat laatste is een mooi moment om terug te kijken op 2013 en in te gaan op 2014.

Dit jaar realiseerde ik me dat ik inmiddels tien jaar bezig ben in de acrobatiek. In dat decennium heb ik veel ervaring opgedaan, mooie optredens verzorgd en veel van de wereld gezien. Tevens realiseer ik me dat ik mijn huidige werk geen tien jaar meer volhoud. Dat is immers onlosmakelijk verbonden met mijn fysieke gesteldheid. Nu ben ik nog vitaal en lenig genoeg om mijn vak uit te oefenen. Maar de tijd staat niet stil. Dat betekent dat ik over tien jaar niet meer dezelfde acts kan uitvoeren die ik nu presenteer. Niet iets om wakker van te liggen, maar wel iets om rekening mee te houden. Dat doe ik door veel te stretchen en regelmatig te trainen. Zo houd ik mijn lichaam in conditie. Toch ga ik komend jaar serieus nadenken over mijn toekomst.

Wat voor mij persoonlijk geldt, geldt ook voor de millenniumgedachte: de tijd staat niet stil. In het jaar 2000 maakten de toenmalige regeringsleiders van 189 landen internationale afspraken. Vóór 2015 moeten armoede, ziekte en honger ver zijn teruggedrongen. We hebben dus nog een jaar te gaan voor het zo ver is. Laat 2015 het millennium oogstjaar worden. Dat is mijn voornemen voor 2014! Ben benieuwd wat jullie plannen zijn!