‘Zijn studenten ook bewust bezig met de millenniumdoelen en wat doe jij om deze doelen na te streven?’ was de vraag van Bram Spaans aan Ger Sevenhuijzen (20). Hij is opgegroeid in Zuid-Scharwoude en studeert tegenwoordig in Rotterdam. Dit is zijn antwoord:

GerSevenhuijsen-sta

“De meeste studenten zijn denk ik (nog) niet heel bewust bezig met de millenniumdoelen. Dit omdat de meeste problemen die de millenniumdoelen willen oplossen toch te ver weg zijn voor studenten. Het is niet zo dat het ze niet aangaat, ze zien er alleen geen urgentie in om het op dit moment op te lossen, heb ik het idee.
Ik maak voor mezelf het onderscheid tussen gebruiken en verspillen. Het is logisch om te gebruiken en consumeren, zolang het maar geen verspilling of onnodig gebruik wordt. Dit is toe te passen op onder andere vele routines in het dagelijks leven die je zelf kunt invullen. Verder vind ik geven aan goede doelen heel belangrijk. Misschien ga ik zelfs nog een keer een paar maanden naar een ontwikkelingsland om mee te helpen aan een betere leefomgeving daar.
De millenniumdoeleinden van de gemeente Langedijk waren mij onbekend tot ik de vraag van Bram kreeg. Leuk dat jullie hiermee bezig zijn, veel succes met het meewerken aan het behalen van deze doelen!”

Ger Sevenhuijzen vraagt aan directeur Teun van Etten van het Sportservicepunt Langedijk: Duurzaam sporten, bestaat dat?