Nationale Klimaatweken deel 1: 4 weken lang duurzame informatie!

Op 12 oktober 2020 zou de eerste  landelijke Klimaatdag plaatsvinden. Dit initiatief moet uitmonden in een jaarlijkse gebeurtenis voor iedereen die betrokken is bij het klimaatbeleid. De Klimaatdag dag is in het leven geroepen om te inspireren, te activeren, te ontmoeten en te discussiëren.

Maar door de aangescherpte coronaregels is besloten dit evenement te verplaatsen naar 2021. De klimaatweken gaan dan dit jaar niet door, wij komen komende weken met informatie over onze acties voor een duurzame samenleving. Ons motto is immers ‘Samen op weg naar een duurzame wereld’. Dat doen we door zes doelen na te streven en daar acties aan te koppelen. De zes geselecteerde doelen zijn:

Komende weken laten we zien welke acties we aan deze doelen hebben gekoppeld. Om onze doelen te realiseren, werken we met vrijwilligers. Met als uitgangspunt dat iedereen op zijn eigen wijze een duurzame bijdrage kan leveren aan de lokale gemeenschap. Wil je je ook inzetten voor een duurzame samenleving? Meld je dan aan via info@langedijk4gg.nl.

Lees hieronder meer over de doelstellingen....

We halen te veel energie uit kolen, olie en gas. Deze grondstoffen raken een keer op en het gebruik van deze brandstoffen leidt tot klimaatverandering.