BurgemeesterStaOf ik de Millennium Marathon wil starten? Met alle plezier! Dat Langedijk millenniumgemeente is geworden, vind ik een goede ontwikkeling. In mijn nieuwjaarstoespraak heb ik dat ook aangegeven. Millenniumgemeente Langedijk vormt een aansprekend kader dat inwoners de kans biedt om zelf een bijdrage te leveren aan de oplossing van mondiale problemen. Het sterke van het initiatief is, vind ik, dat zaken als extreme armoede, honger en oneerlijke handel geen ver-van-mijn-bed-show meer zijn maar naar Langedijk worden vertaald. Onder de vlag van Millenniumgemeente Langedijk kun je er wél wat aan doen, thuis en op het werk!

Aan mij de eer om in het kader van de Millennium Marathon de eerste vraag te stellen. Ik kies voor Bram Schoon in Broek op Langedijk. Mijn vraag aan hem: welk van de drie ‘Langedijker millenniumdoelen’ spreekt hem persoonlijk het meest aan?