Foto VeldzorgMillenniumcomité Langedijk wil zich, samen met stichting Veldzorg en stichting Oosterheem, richten op de teelt van biologisch geteelde groenten, fruit en aardappelen in het historische Oosterdelgebied. Daarbij spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Zij gaan, samen met de medewerkers van Oosterheem en Veldzorg, deze duurzame voedingsmiddelen kweken.

De oogst is deels bestemd voor de verkoop en deels voor eigen gebruik. Naast vergroting van de productie gedurende het kalenderjaar, willen we ook een groter assortiment leveren. Op die manier wordt ingespeeld op de toenemende vraag om te voorzien in lokaal gekweekte voedingsmiddelen. De eventuele meerproductie gaat naar de Langedijker Voedselbank.

Het millenniumcomité zoekt vrijwilligers die willen meewerken aan de plannen. Daarmee wordt invulling gegeven aan twee van de vier duurzame ontwikkelingsdoelen, te weten:

  • Geen honger, inzet duurzame landbouw (global goal 2) en
  • Duurzame consumptie en productie (global goal 12).

Op maandag  25 april begint om 19.30 uur een bijeenkomst over dit project in het  gebouw van Veldzorg aan de  Dorpsstraat 96 te  Broek op Langedijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaas Zwart (0226 317302) of Harry van Steden (0226 314036) of mail je naar harryvansteden@ziggo.nl