EerlijkWinkelen statisch vinyl raamstickerJe hoeft je leven niet drastisch te veranderen om de wereld een beetje beter te maken.

De EerlijkWinkelen route in Langedijk wijst het winkelend publiek d.m.v. een app op uw mobiele telefoon de weg langs bijzondere winkels, speciaalzaken en horecagelegenheden met een eerlijk(er) aanbod. Dat kunnen fairtrade, biologische en duurzame regionale producten zijn of tweedehands artikelen. In elk geval zijn het producten die bijdragen aan een betere wereld. Door dit ‘eerlijke winkel aanbod’ beter zichtbaar te maken draagt het ook bij aan de duurzame bewustwording van alle Langedijkers en haar bezoekers!

De EerlijkWinkelen route Langedijk is een initiatief van Millennium Gemeente Langedijk, die de winkel-en-sticker-webmillenniumdoelen en duurzaamheid in Langedijk promoot. De activiteit sluit goed aan bij het feit dat de gemeente Langedijk sinds 2012 de titel “Fairtrade Gemeente”  mag dragen. We zijn ook blij dat we deze app vlak voor de “Fairtrade week” kunnen introduceren. Een week waarin diverse winkeliers speciaal aandacht besteden aan fairtrade in aanbiedingen of activiteiten.

De komende 2 weken worden duurzame winkeliers en bedrijven in Langedijk benaderd om mee te doen aan de EerlijkWinkelen route. Wilt u als winkel/zaak dat niet afwachten en besluit u om direct mee te doen, dan kunt u ons mailen op communcatie@millenniumgemeentelangedijk.com. Dan nemen wij contact op om u verder te informeren!

Voor leuke eerlijke winkelroutes in andere plaatsen kunt u de EerlijkWinkelen app downloaden in de Google Play Store en via iTunes of ga naar www.eerlijkwinkelen.nl. Dan kunt u nu al eerlijk winkelen in bijvoorbeeld Alkmaar of Bergen!