6 maart 2014, Langedijk heeft voor het derde jaar de eervolle titel “Fairtrade Gemeente” ontvangen.

 

18-03-2014 Titel in 2014

Op vrijdag 14 maart had, ondanks de koude wind, een kleine menigte zich verzameld voor het gemeentehuis voor de uitreiking van de titel aan de burgemeester. Onder hen waren leden van de werkgroep Fairtrade, de Millenniumgroep en Wereldwinkel Fair-Nu. Het, door een ‘stadsomroeper” voorgelezen, juryrapport sprak van een goed aanbod van Fairtrade producten in Langedijk. Maar ook succesvolle acties om Fairtrade onder de aandacht te brengen. De jury adviseerde het komende jaar meer aandacht te vragen voor het gebruik van Fairtrade producten in het Langedijker bedrijfsleven. Zoals bijvoorbeeld Fairtrade koffie en thee.

De “stadsomroeper”, die het juryrapport aanbood, vertelde de burgemeester ook,  dat een van de criteria waar naar gekeken werd het criterium GEMEENTEBESTUUR was.

2014-03-18 Groepsfoto titel

De jury raadde het gemeentebestuur voor 2014 aan bij de keuze van relatiegeschenken, ook Fairtrade producten te overwegen. Een goed glas wijn of een lekker stuk chocola is o.a. bij wereldwinkel Fair-Nu, maar ook bij de lokale supermarkt verkrijgbaar.

Ook dit jaar is er op Fairtrade gebied weer van alles te beleven in Langedijk. Fair-Nu organiseert 12 april  een koffieproeverij en op 10 mei kunt u meedoen aan een Fairtrade en duurzame sportieve activiteit. Ook geven we dit jaar op een aantal basisscholen in Langedijk een speciale Fairtradeles!

Het juryrapport had veel lof voor de inzet van de inwoners en bedrijven in de gemeente Langedijk. Onze gemeente voldoet op alle zes de criteria opnieuw aan de gestelde eisen. Hieronder vindt u het juryrapport :

Juryrapport 2014

Juryrapport 2014