Afscheid Renske EndelVijf jaar lang heeft Renske Endel haar naam verbonden aan de Millennium Gemeente Langedijk. Zij was het gezicht van de organisatie, haar denkbeelden stonden in haar blogs. Op 31 december 2014 verscheen haar laatste bijdrage.

Op de laatste dag van het jaar nam ze afscheid als ambassadrice van Millennium Gemeente Langdijk. De komende jaren gaat ze zich op andere zaken richten.

Renske: “Na vijf jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de millenniumgemeente. In het jaar 2000 wilden de wereldleiders dat vóór 2015 armoede, ziekte en honger wereldwijd ver teruggedrongen zouden zijn. Dat is slechts ten dele gelukt. Toch heb ik een goed gevoel over de afgelopen vijf jaar. Want ik kijk vooral naar hetgeen wel is bereikt.

Veel inwoners van Langedijk zijn zich ervan bewust dat we samen leven op slechts één aarde. Dat houdt in dat we dingen met elkaar moeten delen. Dat heb ik afgelopen jaren gedaan via mijn blogs. Mijn ideeën, meningen en opvattingen zullen inmiddels bekend zijn. Daar ga ik komende jaren verder invulling aan geven. Waarbij ik me laat leiden door het uitgangspunt dat ik samen met anderen werk aan mijn idealen.”