‘Hoe kunnen kinderen helpen de armoede in de wereld te bestrijden?’, was de vraag van Mees Valbracht aan Karel Balder, de voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Millenniumgemeente Langedijk. Dit is Karel’s antwoord:

karelbalder-lig

De vraag van Mees is niet zo eenvoudig te beantwoorden. De wereld om ons heen verandert in steeds sneller tempo. Bij sommige ontwikkelingen lopen jongeren juist weer voor op hun ouders. Vooral bij informatie en communicatie speelt dit een rol.
Het zou mooi zijn als jongeren door hun kennis en enthousiasme hun ouders wijzen op het meer duurzaam omgaan met de aarde, zoals het gebruik van energie, het herstel van de kringloop en de deling van de welvaart.
Wanneer je goed geïnformeerd bent via je studie of de meer gerichte internetinformatie, kan je maar tot één conclusie komen: de mens en de totale natuur zijn van elkaar afhankelijk. Mijn advies aan jongeren is: zorg dat je kennis opbouwt en daardoor ‘weet’, dan kom je uit jezelf in actie om de kringloop te herstellen.

Karel, op de foto hieronder geflankeerd door Millenniumgemeente Langedijk-ambassadrice Renske Endel, heeft op zijn beurt een vraag aan Eva van der Plas van Van der Plas Sprouts: op welke manier geeft Van der Plas Sprouts invulling aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen?