LogoDe kaartverkoop voor theaterproductie De Sluis! is in week 11 gestart. De voorstelling wordt tijdens KoolSail vijf achtereenvolgende avonden opgevoerd naast de Broekersluis. Die locatie staat centraal in het verhaal.

 Er gaan geruchten dat in de unieke Oosterdel de natuur binnenkort moet wijken voor een groot bouwproject. De historische sluis moet verdwijnen om de toegang tot het gebied te ontsluiten. Als de plannen doorgaan, is het gedaan met de rust in Langedijk. Historische akkertjes zullen voorgoed verdwijnen en de flora en fauna zijn dan verleden tijd!

Natuur versus cultuur

Het centrale thema van deze theaterproductie is de tweestrijd tussen natuur en cultuur. Dat past in de discussie over de millenniumdoelen in de gemeente Langedijk. Dat brengen de spelers op ludieke wijze onder de aandacht van het publiek. De authentieke sluis en diverse historische schepen vormen het unieke decor. De voorstelling is onderdeel van KoolSail. Daarin staan de Broekerhaven en de doorvaarbaarheid van Langedijjk centraal.

Vijf voorstellingen

In de week van 23 – 27 april (Koningsdag) 2015 wordt het stuk vijf achtereenvolgende avonden opgevoerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en via Margreet Slot. Zij is daarvoor op werkdagen van 17.00 tot 19.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0226 – 31 59 26. Alle informatie staat op www.theaterdesluis.nl.

50 procent korting

Houders van een Langedijker pas krijgen vijftig procent korting. Deze kaarten zijn alleen telefonisch te bestellen bij Margreet Slot. Het aantal kortingskaarten is beperkt tot maximaal honderd stuks en op = op!

Lokaal talent

Het toneelstuk is een plaatselijk onderonsje. Theo de Graaf en Willem Poortvliet zijn verantwoordelijk voor de productie, lokaal talent verzorgt de opvoering. Een vijfkoppige band en muziekvereniging Avendo bieden muzikale ondersteuning. Het titellied is geschreven en gecomponeerd door Bob Engeringh.

 

Foto 5, de acteurs  DSC04597