bekerstreet 2017

Er waren weer tientallen vrijwilligers actief voor Bekerstreet tijdens het Indian Summer Festival op 30 juni en 1 juli. Dit jaar zijn 30.000 bekers opgehaald via twee vaste en een mobiele stand.

Het Langedijker zomerfestival en Bekerstreet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vrijwilligers zijn al voor het achtste achtereenvolgende jaar aanwezig om lege bekers in te nemen. Die worden gescheiden van het overige afval. Op die manier zijn afgelopen jaren meer dan 400.000 bekers opgehaald!

Het doel van Bekerstreet is bewustwording van de invloed van de festivalganger op zijn directe omgeving. Dit jaar is daar een ludieke invulling aan gegeven. Zo konden bezoekers stapels bekers proberen om te gooien met een speciale dobbelsteen met de vier doelen die Millenniumgemeente Langedijk wil realiseren. De beste werpers kregen een toepasselijke attentie of een uniek tasje van oud zeildoek.

Naast twee vaste stands was er dit jaar ook een mobiele stand van gepimpte kliko’s. Een Greenteam leidde die langs het publiek, Bellenbabes & boys zorgen daarbij voor de juiste stemming. Bezoekers konden met hen op de foto. Bovendien konden ze twee vrijkaarten voor Indian Summer 2018 winnen.

bekerstreetbord 2017