Foto Frank BlomBiologisch koolteler Gertjan Kos wilde wel eens weten hoe duurzaam het hoveniersbedrijf van Frank Blom is.

Frank vindt het hoveniersvak nog steeds het mooiste beroep dat er bestaat. Elke tuin blijft een uitdaging voor hem. En dat al 25 jaar! Gekscherend noemt hij zich zelf ook wel ‘aardbolstoffeerder’, trots op alle tuinen die hij dagelijks tegenkomt. “Het wordt er mooier op om ons heen”, denkt hij dan. Creatief zijn is nog steeds zijn grootste uitdaging.

Groenbeleving in harmonie met natuurlijke omgeving

Tuinen ontwerpen en aanleggen die de wensen en ideeën van de klant weerspiegelen! Daar gaat het om voor Frank Blom. “De klant moet zich thuis voelen in zijn of haar tuin. Tijd en geduld zijn daarvoor onontbeerlijk. In bekende tv-programma’s  worden in no-time de mooiste tuinen opgeleverd. Maar de praktijk is toch anders. Het mooi tot bloei komen van een tuin voor wat betreft beplanting kan wel twee tot drie jaar duren en de beste voedingsbodem is daarbij natuurlijke bemesting. Een natuurlijke aanpak duurt vaak iets langer, maar je krijgt de mooiste resultaten. Een mooie bijkomstigheid is dat ook het milieu in deze niet wordt belast en zo is de cirkel weer rond.”

Groen denken is groen doen!

“Al ons afval wordt uiteraard strikt gescheiden, maar wij gaan verder. Wij hebben bewust gekozen voor biologische brandstof voor ons wagenpark en apparatuur. Veel van onze apparatuur (bladblazers, zagen en snoeischaren) werkt voor een groot gedeelte al op stroom. Dat zorgt voor minder CO2  uitstoot en zijn veel stiller dan de gemotoriseerde exemplaren. Een groot bijkomend voordeel is dan ook dat wij eerder kunnen starten met de werkzaamheden zonder geluidsoverlast.”

Hovenier Frank Blom wil weten wat ID-light in huis heeft op het gebied van duurzaamheid.