31 december 2014 – Op de laatste dag van het jaar neem ik afscheid als ambassadrice van Millenniumgemeente Langdijk. Afgelopen vijf jaar heb ik mijn naam verbonden aan deze stichting. Daar komt vandaag een eind aan. Dat betekent niet dat ik niet langer achter de doelstellingen sta. Het houdt wel in dat ik me komend jaar op andere zaken ga richten.

Bij de start van de Millenniumgemeente Langedijk ben ik gevraagd mijn steentje bij te dragen als ambassadrice. Sindsdien heb ik mijn ideeën en ervaringen gedeeld via een blog. Ook heb ik opgetreden bij de start en de jubileumbijeenkomst. Daarmee heb ik de uitgangspunten van de Millenniumgemeente Langedijk een gezicht gegeven.

Na vijf jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de millenniumgemeente. In het jaar 2000 wilden de wereldleiders dat vóór 2015 armoede, ziekte en honger wereldwijd ver teruggedrongen zouden zijn. Dat is slechts ten dele gelukt, de indertijd  geformuleerde doelstellingen zijn immers niet allemaal gerealiseerd. Wellicht waren de doelstellingen te ambitieus, mogelijk als gevolg van de economische crisis die wereldwijd heeft toegeslagen of door de ontwikkelingen na 11 september 2001. Wat de reden ook is, er is nog niet bereikt wat we in 2000 wilden. Toch heb ik een goed gevoel over de afgelopen vijf jaar. Want ik kijk vooral naar hetgeen wel is bereikt. Veel inwoners van Langedijk zijn zich ervan bewust dat we samen leven op slechts één aarde. Dat houdt in dat we dingen met elkaar moeten delen. Dat begint in je directe omgeving, pas dan kan het uitwaaieren over een groter gebied. Kwestie van klein beginnen en groots eindigen!

Dat delen heb ik afgelopen jaren gedaan via mijn blogs. Mijn ideeën, meningen en opvattingen zullen inmiddels bekend zijn. Daar ga ik komende jaren verder invulling aan geven. Waarbij ik me laat leiden door het uitgangspunt dat ik samen met anderen werk aan mijn idealen. Dat is mijn voornemen voor het nieuwe jaar. En daar richt ik me dan ook op.

Bedankt dat ik afgelopen jaren mijn ideeën met jullie mocht delen. Het ga jullie de komende jaren goed!

Renske Endel