Renske Endel

 November 2013 – Het is een tijdje stil geweest rond mijn bijdragen aan de Millenniumgemeente. Maar hier ben ik weer, want deze maand staat er wat te gebeuren.

Even een hernieuwde kennismaking. Wie ben ik en wat doe ik ook alweer? Als echte Langedijkse, geboren en getogen, heb ik jarenlang op het hoogste niveau geturnd. Tien jaar geleden ben ik gestopt met topsport en heb er een artistiek vervolg aan gegeven in de vorm van podiumkunst. Ik geef optredens in lucht- en grondacrobatiek waarbij de kunst van acrobatiek is verpakt in een dansante choreografie, ondersteund door passende muziek.

Bij de start van de Millenniumgemeente Langedijk ben ik gevraagd om mijn steentje bij te dragen als ambassadrice. Dat is inmiddels vijf jaar geleden. Op 20 november wordt dit lustrum gevierd in theater De Binding. Daar laat ik een speciaal optreden zien. Iedere performance bereid ik altijd zorgvuldig voor. Dat geldt ook voor de act die ik tijdens dit Millenniumfeest opvoer. Ik wil op deze manier graag iets moois geven aan de aanwezigen en zal daar goed mijn best voor doen.

In de beginperiode heb ik ook opgetreden tijdens de allereerste Millenniummarkt. De tijd heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Voor de Millenniumgemeente Langedijk is dit jubileum een mooi moment om terug te blikken en vooral ook om vooruit te kijken. Ik kijk in elk geval uit naar een inspirerende avond en nodig iedereen van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Tot de 20e.