Op 21 april werd de raadsvergadering afgesloten met de prikkelende stelling”Vindt u eigenlijk dat er in Fairtradegemeente Langedijk meer Fairtrade dranken moeten worden geschonken bij gelegenheden die daarvoor geschikt zijn”?

Om dat te kunnen beoordelen werden de leden uitgenodigd dit zelf te proefondervindelijk vast te stellen. Er stonden verschillende typen en soorten wijn gereed; Fairtrade en niet Fairtrade stonden gebroederlijk naast elkaar opgesteld. Om de smaak te neutraliseren zorgde Wilfred Witte (Wilfredo) voor een kleine amuse, gemaakt uit biologische én lokale lekkernijen zodat iedereen onbevooroordeeld aan een volgend glas kon beginnen. Puur proéven natuurlijk!

Al gauw hing de stemboom vol met stembriefjes; Groen voor Fairtrade Foodies of Rood voor wie geen verschil proefden… Uiteindelijk was er maar 1 rood blaadje aan de boom en de overige stemmers (20) kozen – overduidelijk voor een groen blaadje….

Conclusie ; wat ons betreft voor herhaling vatbaar. De bezoekers verlieten aan het einde van de avond goedgestemd het gemeentehuis!

Wat vindt u eigenlijk? Geef ons uw mening of u Fairtrade Dranken vaker in uw gemeente op het menu wilt zien, of niet?

Fairtradedranken schenken  ja of neen