Fairtrade tafeldame – hoog bezoek

alstublieft!

De Werkgroep Fairtrade Langedijk zorgde er ook dit jaar weer voor dat het zonnetje ging schijnen op de Kunstmarkt aan de Voorburggracht te Oudkarspel op zaterdag 30 augustus. Nou ja, een spatje hier en daar mocht niet ontbreken en de pret niet drukken! Ook burgemeester Cornelisse en zijn vrouw Bea kwamen langs. Niet alleen de kunst had hun belangstelling maar ook een lekker stukje fairtrade mangocake ging er wel in!

 

Tegenover de kraam stond onze prachtige Fairtrade Tafeldame klaar om de vele bezoekers te verwelkomen en voor te lichten over wat Fairtrade nu werkelijk is en lekker proeven!

FAIR-NU -Koffietijd!

(foto:v.vrijburg)Een  (h)eerlijk vers gezet kopje fairtrade koffie, dat smaakte natuurlijk uit de kunst. In onze kraam genoten vele bezoekers voor slechts  1 euro  van een kopje fairtrade koffie, natuurlijk met een lekker plakje zelfgebakken! fairtrade Mango Cake, een Brownie, (wegens succes uitverkocht!) of een lekker fairtrade chocolaatje.

 

 

Het koffie hoekje werd ook de plek waar menigeen neerstreek om even uit te rusten en gezellig bij te praten met alle vele bekenden.

Fairtrade Mango Cake

(foto:v.vrijburg)

Fairtrade ingredienten het beste recept

Lekker hoor die Fairtrade Mango Cake, gemaakt met allemaal (h)eerlijke fairtrade ingrediënten. Die maakte vele tongen los!
Een aantal vrijwilligers had volgens het recept een heerlijke cake gebakken!  Grappig genoeg smaakte elke cake weer net even anders zodat er volop baktips werden uitgewisseld!
Onze bezoekers konden hun email adres bij de Fairtrade Tafeldame achterlaten en zij krijgen als service van de zaak het recept per email toegezonden.

 

Voor bezoekers zonder internet, geen nood, bij FAIR-NU en Sari Fair Fashion ligt binnenkort het recept voor u klaar. (Wie weet, met nog eens een lekker stukje Fairtrade Mango Cake om te proeven!)
We verklappen nu alvast dat er  Fairtrade Mango inzit, lekkere rozijnen en veel liefde uit Langedijk!

SARI – Fair Fashion

(foto:v.vrijburg)

prachtige sjaals – raden maar!

Fairtrade is natuurlijk niet alleen koffie, thee en bananen. Gelukkig wordt er al veel kleding gemaakt die uit ateliers komt waar met respect voor mens en milieu wordt gewerkt en de naaisters een eerlijk loon verdienen. Met een mooie sjaal uit de collectie van Sari zit dat wel goed! Tijdens de markt kon iedereen raden hoeveel sjaals er in de vaas zaten en daarmee een mooie sjaal uit de collectie winnen. Vele verschillende inschattingen en de juiste…. de uitslag houdt u nog even tegoed!

 

 

Al met al een afwisselende, geslaagde deelname aan de Kunstmarkt te Oudkarspel. Voor wie alle foto’s wil bekijken en nog even nagenieten, staan de foto’s klaar op onze Facebookpagina.

foto:’s o.a. vera@vrijburg-roukens.nl