In hoeverre speelt duurzaamheid in jouw branche een rol? Dat was de vraag van makelaar Frank Bakker aan Karel Otto van Otto’s Kantoorcentrum in Broek op Langedijk. Dit is zijn antwoord:
KarelOtto-Sta
“Otto’s kantoorcentrum is vooral werkzaam op de zakelijke markt met inrichtingsoplossingen, ICT diensten en kantoorproducten die op de werkplek en thuis worden gebruikt. Op het gebied van de kantoorinrichting is er sinds 2005 een enorme slag gemaakt. Veel van onze leveranciers huldigen het cradle to cradle-principe: grote delen van bureaus worden hergebruikt. Een bekende Duitse leverancier van bureaustoelen, Viasit, heeft zelfs de Viasit Linea geproduceerd die voor 95 procent uit hergebruikte materialen bestaat.
Op kantoormachine- en printergebied is Canon de belangrijkste leverancier van Otto’s Kantoorcentrum. Al meer dan 50 jaar huldigt Canon het ‘kyosei principe’: produceren volgens de hoogste milieu normen uit respect voor mens, dier en milieu. De meeste printers die Canon nu produceert zijn volledig recyclebaar en dus geproduceerd uit hergebruikte materialen.
Ook in de markt van kantoor- en verbruiksmaterialen is sinds een aantal jaren een enorme vlucht voorwaarts gemaakt met de productie van milieuvriendelijke en fsc-gecertificeerde kantoorartikelen. Op onze sitewww.ottos.nl staat onze groene gids met zo’n 2.000 milieuvriendelijk geproduceerde kantoorartikelen. Elke dag komen hier nieuwe artikelen bij!
Ook Otto’s kantoorcentrum zelf heeft recent tal van milieuverbeteringen doorgevoerd, zoals de complete vervanging van de verlichting door led- en tl-buizen met bespaaradaptors. Inmiddels is bovendien de helft van ons wagenpark hybride.”

Karel Otto geeft het ‘millenniumstokje’ door aan plaatsgenoot Gerrit Strijbis. Zijn vraag: hoe duurzaam zijn jouw woning en de appartementen die je verhuurt?