verjaardag

Ik vind het een eer. Zaterdagmiddag 22 oktober is het dan zover. Precies op mijn verjaardag. De Duurzame Doe Dag in museum Broeker Veiling. Kijk daar gaat mijn duurzame hart harder van kloppen. De adrenaline spuit nu al door mijn aderen. Dat dit kan in Langedijk. Geweldig!

 

Je hoeft nu eens niet op de trein of in de auto te stappen om in een of andere verre stad duurzame stuff te kopen of op te snuiven. Nee, gewoon op het fietsje of met de benenwagen naar de Broeker Veiling. Stands met eco-zaken, duurzame bedrijven, landbouwers, FairTrade en veel meer.

 

Of dat allemaal niet genoeg is, komt Vera Dalm ’s avonds gezellig een vorkje meeprikken, maar gelukkig ook spreken. Een duurzaam diner met lokale, verse, eerlijke producten. Op je verjaardag mag je namelijk zeggen wat je wilt eten. Vera Dalm is niet de eerste de beste, maar directrice van voorlichtingsbureau Milieu Centraal. Kortom, dit wordt een dag om nooit te vergeten. Een dag uit duizenden. De dag dat het klimaatakkoord in Parijs werd getekend, verbleekt bijna bij deze unieke dag. Een mijlpaal. Ik kan er nu al bijna niet meer van slapen.

 

Waarom is het dan zo uniek, vraagt u zich wellicht af. Er wordt toch wel eens vaker iets duurzaams georganiseerd in Langedijk? Dat is correct, maar dit is de allerlaatste keer dat deze dag in Langedijk wordt gehouden. Langedijk houdt op te bestaan. Het is over en uit. De conclusies uit het rapport ’Perspectief op Bestuurlijke Toekomst 2016’, die in opdracht van B&W werd uitgevoerd en onlangs is gepresenteerd, spreekt boekdelen. Fuseren of anders fusilleren. Langedijkers wonen straks in Heerhugowaard-west, de Broeker Veiling wordt Waardse Tempel en deze krant gaat binnenkort Heerhugowaard Centraal heten.

 

Daarom zou het geweldig zijn wanneer we Dirk Duurzaamelkaar op 22 oktober nog net in Langedijk kunnen ontmoeten. ’s Middags loop ik samen met mijn vriendin Fiona FairTrade rond in museum Broeker Veiling. Wij kunnen al uw vragen over een duurzame levensstijl beantwoorden: van groene bakken, klimaatstraatfeest, energie besparen of FairTrade. Ik zou zeggen. Be there!

 

Dirk