008 (2)In de vorige editie van de Millennium Mix vroeg Atie Bruin zich af waarom Wilfred Witte van Wilfredo’s keuken vooral lokale biologische producten gebruikt.

Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Wilfred wil weten wat hij in huis haalt. Daarom wil hij zijn leveranciers kennen en moet hij er overtuigd van zijn dat ze goede producten leveren. Die verwerkt hij vervolgens in zijn keuken. “Bij mij draait het om de smaak. Puur eten, eerlijk en verantwoord koken, dat is mijn uitgangspunt. De ingrediënten daarvoor betrek ik zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Die ken ik en vertrouw ik. De omgeving heeft genoeg te bieden: groente, vlees en fruit is er in overvloed. Mijn ambachtelijke slager slacht nog zelf, mijn groente komt van de volle grond en ik maak vooral gebruik van pure produkten. De menu’s kunnen dus wel eens van samenstelling wisselen, maar ze zijn altijd vers. Dat proef je.”

Wilfred heeft een lange staat van dienst in het restaurantwezen en de catering. In het verleden was hij onder meer werkzaam als instellingskok. Daar maakte hij de overgang van vers bereide maaltijden naar kant-en-klaar voedsel mee. Dat opende zijn ogen. Hij gaat immers uit van het credo ‘weet wat je eet’. Daarom begon hij zijn eigen cateringbedrijf waar uitsluitend verantwoorde, biologische en bij voorkeur lokale producten worden gebruikt. Hij maakt buffetten voor maximaal zestig personen die thuis worden afgeleverd of kookt op eigen locatie (boerderij De Swaan) voor tientallen gasten. “Bijna alle ingrediënten komen uit deze regio. Zelf kweek ik kruiden en experimenteer ik met streekproducten. Tapenade van rode kool en een witte pompoenwijn zijn daar uit voortgekomen. Nu richt ik me op andere producten uit deze streek om te kijken of we zelf die kunnen maken. Wat wil je nog meer?”

Wilfred stelt Peter Tromp van speelpark De Swaan de volgende vraag: “Waarom gebruik je uitsluitend natuurlijke en duurzame materialen in je speelpark?”