‘Wat kunnen we in Nederland zelf doen aan de armoede in de wereld?’ was vraag van Matthijs Wit uit Noord-Scharwoude aan Mees Valbracht (11) uit Zuid-Scharwoude. Dit is Mees’ antwoord:

mees-st

“We kunnen een benefiet organiseren en het geld aan een arm land geven. Vorig jaar heeft mijn zus Eline een benefiet voor Haïti georganiseerd. Hiermee hebben ze 10.000 euro aan Haïti kunnen geven. Het was een muziekbenefiet. In theater COOL waren allemaal optredens van jonge talenten uit de buurt. Mensen kochten een toegangskaartje. Er waren lootjes voor de loterij. Ook kon men geld in een collectebus doen. De prijzen voor de loterij zijn bij winkels en sponsors gehaald. Ik heb zelf geholpen met spullen naar binnen sjouwen. Misschien kan bij de millennium middag markt (MMM) ook een benefiet worden gedaan.
Een ander idee dat ik heb is koekjes verkopen. Dat ga ik doen als het wat warmer is. Misschien wel op de MMM.”

Op zijn beurt heeft Mees een vraag aan… Karel Balder, de voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Millenniumgemeente Langedijk: hoe kunnen kinderen helpen armoede in de wereld te bestrijden? Mees: “Ik wil Karel uitnodigen voor een kopje koffie om hem feestelijk te bedanken voor het helpen bij mijn spreekbeurt over Millenniumgemeente Langedijk. De slingers hangen hiervoor al bij ons over de achtersloot.” (zie foto)