bekerstreet isf 2018

Opvallende bellenbabes & - boys, een tappunt voor gratis water, informatie over schoon drinkwater en natuurlijk de stands van Bekerstreet waar lege bekers konden worden ingewisseld voor een muntje. In combinatie met het mooie weer en de goede sfeer waren dit de ingrediënten voor een geslaagd festival.

Bekerstreet is al voor het negende achtereenvolgende jaar verbonden met het Indian Summer Festival. Dit jaar zijn bij twee stands 26.000 lege bekers gerecycled. Ze worden apart gewassen en verwerkt, zodat er nieuwe grondstof ontstaat. Daarvan worden dan weer nieuwe flesjes en bekers gemaakt.

Bewustwording

Het motto luidt weliswaar ‘Bekerstreet waar inleveren je wat oplevert’, het doel is bewustwording van de invloed van de mens op het milieu. Daarom stond er een stand waar slootwater werd gefilterd tot drinkwater. Bezoekers werden er gevraagd naar hun waterverbruik. Ook kon er gratis drinkwater worden getapt. Naast de traditionele vergoeding – dertig ingeleverde bekers leveren een muntje op, goed voor een gratis drankje – waren er dit jaar unieke tassen en kleedjes van oud zeildoek. Deze werden uitgedeeld onder enkele fanatieke verzamelaars; die waren daar erg blij mee.