Bekerstreet is er weer bij!

Bekerstreet is ook dit jaar weer te vinden bij de beddenrace te Langedijk. 30 Augustus zullen zij van 16.30 tot 21.00 uur met een stand op de speelweide in Noord-Scharwoude staan om de gebruikte bekers in te nemen. Dit initiatief  van de Millenniumgemeente Langedijk is bij dit evenement speciaal gericht op kinderen.

Bekerstreet is onder andere bekend van het Indian Summer Festival en Koningsdag in Broek op Langedijk. De formule is hetzelfde: bij de stand van Bekerstreet kun je je bekers inleveren en daar staat wat tegenover. Bij de stand liggen cadeautjes klaar voor de kinderen die 21, 50 of zelfs 100 bekers inleveren. De 3 kinderen met de meeste bekers ontvangen zelfs een cadeaubon.

Met Bekerstreet wil de Millenniumgemeente Langedijk aandacht geven aan het belang van duurzame verwerking van afval. Vorig jaar zijn dankzij de fanatieke kinderen maar liefst 5000 bekers bij het plastic afval beland. Dat het bewustzijn van gescheiden afval tot de jongelui was doorgedrongen merkte de organisatie al snel: Op initiatief van de bewuste minderjarigen werden belangeloos ook de kartonnen dienblaadjes opgehaald.