skip to Main Content

Bomenactie

In maart 2021 hebben we een overeenkomst getekend met Great Business en Eden Reforestation Projects voor het planten van 5.000 bomen. Eden Reforestation Projects richt zich wereldwijd op het duurzaam verminderen van armoede. De locaties waar zij actief zijn, behoren tot de armste in de wereld. Bovendien zijn ze sterk ontbost, maar hebben van oorsprong een rijke natuur. Deze aanplant betekent werk en welvaart voor de lokale bevolking, een nieuwe aanwas van bomen en toename van de biodiversiteit. Dankzij twee giften hebben we in 2021 duizend extra bomen laten planten. Dit jaar laten we elk kwartaal 750 bomen planten.

Duurzame verbindingsroute

Deze leerzame fietsroute voert langs verschillende duurzame plekken in Langedijk en Heerhugowaard. De tocht kan in zijn geheel (ongeveer 50 kilometer) of afzonderlijk (ongeveer 25 kilometer) worden afgelegd. Deelnemers krijgen op die manier op speelse en sportieve wijze informatie over uiteenlopende duurzame initiatieven. Bijgaand vind je de complete route (Fietsroute)

Gratis vogelstickers

Inwoners van en maatschappelijke organisaties in Langedijk en Heerhugowaard kunnen bij ons gratis vogelstickers aanvragen. Als je die op de ramen plakt, voorkom je dat vogels zich doodvliegen tegen het glas.

Drie symposia

Op 19 augustus, 16 en 30 september 2022 organiseren we drie verschillende symposia over duurzame onderwerpen. Deze vinden plaats bij woongemeenschap Liberterra in Koedijk (foto) en zijn gratis toegankelijk!

  1. Op vrijdag 19 augustus gaat Sasja Spek in op goedkope en toch gezonde voeding. Daarvoor gebruikt ze lokale seizoensproducten. Na afloop bezoeken we het naastgelegen voedselbos De Groene Oase.
  2. Op vrijdag 16 september houdt Iris van Asselt een betoog over bewust duurzaam leven. Daarna volgt een rondleiding met uitleg over de uitgangspunten van woongemeenschap Liberterra.
  3. Op vrijdag 30 september praat Trijnie Bakker het publiek bij over het voorkomen van zwerfafval en de overvloed aan verpakkingen. Zij laat zien hoeveel verschillende materialen worden gebruikt om een enkel product te verpakken.

Het onderwerp verschilt per bijeenkomst, het programma staat min of meer vast: vanaf 19.15 uur staat de koffie/thee klaar, rond 19.30 uur heten we de bezoekers welkom met een korte introductie van de ambities en doelstellingen van zowel Langedijk4GlobalGoals als Liberterra. Daarna is het woord aan de spreekster voor een interactieve presentatie. We sluiten de avond rond 21.30 uur af met een drankje.

Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is vooraf aanmelden via het mailadres: acties@langedijk4gg.nl noodzakelijk. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen volgt een loting waarna de bevestiging volgt.

Back To Top