Ga naar hoofdinhoud

Gezonde voeding

Sasja Spek schrijft elke maand twee recepten voor een gezonde, betaalbare maar vooral smakelijke maaltijd op basis van – bij voorkeur – lokale ingrediënten. Sasja is alleenstaand moeder, blogger, kookster, schrijfster en ervaringsdeskundige als het gaat om het bereiden van een gezonde maaltijd met minimale middelen. Ze heeft daar  verschillende blogs over geschreven. Haar recepten vind je hier!

Je volgt haar via www.basishulp.nl en/of sasjakookt.h5mag.com. Laat eens weten of je haar biologische recepten maakt en waar je de ingrediënten koopt!

Duurzame reis door Afrika

Renske Cox en Maarten van Pel reizen dit jaar met hun elektrisch aangedreven auto naar Zuid-Afrika (en zo mogelijk weer terug). De verwachting is dat ze daar een jaar over doen. Onderweg bezoeken ze duurzame locaties in de landen die ze aandoen. Als de reis, route en omstandigheden het toelaten, bezoeken ze de scholen in Bukomansimbi in Oeganda die wij drie jaar geleden, samen met leerlingen van het Jan Arentszcollege in Langedijk, van waterfilters hebben voorzien. Daarnaast zijn ze van plan om de Tim en Kim-village in Ethiopië te bezoeken. Ook dat is een project dat wij in het verleden hebben ondersteund. Renske en Maarten houden ons elke maand op de hoogte van hun ervaringen. Je kunt hen zelf volgen via www.4x4electric.com

Bomenactie

In maart 2021 hebben we een overeenkomst getekend met Great Business en Eden Reforestation Projects voor het planten van 5.000 bomen. Eden Reforestation Projects richt zich wereldwijd op het duurzaam verminderen van armoede. De locaties waar zij actief zijn, behoren tot de armste in de wereld. Bovendien zijn ze sterk ontbost, maar hebben van oorsprong een rijke natuur. Deze aanplant betekent werk en welvaart voor de lokale bevolking, een nieuwe aanwas van bomen en toename van de biodiversiteit. Sinds de start hebben we 14.000 bomen laten planten. Dit jaar komen daar nog eens 1.000 bomen bij!

Duurzame verbindingsroute

Deze leerzame fietsroute voert langs verschillende duurzame plekken in Langedijk en Heerhugowaard. De tocht kan in zijn geheel (ongeveer 50 kilometer) of afzonderlijk (ongeveer 25 kilometer) worden afgelegd. Deelnemers krijgen op die manier op speelse en sportieve wijze informatie over uiteenlopende duurzame initiatieven. Bijgaand vind je de complete route (Fietsroute)

Gratis vogelstickers

Inwoners van en maatschappelijke organisaties in Langedijk en Heerhugowaard kunnen bij ons gratis vogelstickers aanvragen. Als je die op de ramen plakt, voorkom je dat vogels zich doodvliegen tegen het glas.

Back To Top