skip to Main Content

Bomenactie

In maart 2021 hebben we een overeenkomst getekend met Great Business en Eden Reforestation Projects voor het planten van 5.000 bomen. Eden Reforestation Projects richt zich wereldwijd op het duurzaam verminderen van armoede. De locaties waar zij actief zijn, behoren tot de armste in de wereld. Bovendien zijn ze sterk ontbost, maar hebben van oorsprong een rijke natuur. Deze aanplant betekent werk en welvaart voor de lokale bevolking, een nieuwe aanwas van bomen en toename van de biodiversiteit. Dankzij twee giften hebben we in 2021 duizend extra bomen laten planten. Dit jaar laten we elk kwartaal 750 bomen planten.

Duurzame verbindingsroute

Deze leerzame fietsroute voert langs verschillende duurzame plekken in Langedijk en Heerhugowaard. De tocht kan in zijn geheel (ongeveer 50 kilometer) of afzonderlijk (ongeveer 25 kilometer) worden afgelegd. Deelnemers krijgen op die manier op speelse en sportieve wijze informatie over uiteenlopende duurzame initiatieven. Bijgaand vind je de complete route (Fietsroute)

Gratis vogelstickers

Inwoners van en maatschappelijke organisaties in Langedijk en Heerhugowaard kunnen bij ons gratis vogelstickers aanvragen. Als je die op de ramen plakt, voorkom je dat vogels zich doodvliegen tegen het glas.

Back To Top