Zaterdag 19 september World Cleanup Day!

Wellicht raapt u wel eens zwerfafval op. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Alle kleine beetjes helpen immers en mede dankzij uw inspanningen doet gemeente Langedijk het behoorlijk goed als het om zwerfafval gaat.

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Dan wordt over de hele wereld zwerfafval geraapt. De gemeente Langedijk haakt hierbij aan. Daarom nodigen wij inwoners van Langedijk uit om die dag hun eigen omgeving op te schonen. Wethouders Nils Langedijk van Langedijk, wethouder Annette Groot van Heerhugowaard en enkele bestuursleden van Langedijk4GlobalGoals verzamelen die dag ook zwerfafval.

Vanwege de Corona-maatregelen vragen wij om dit jaar vooral zwerfafval te rapen in uw eigen omgeving, straat of buurt en de Corona-maatregelen te volgen. Het is mogelijk om opruimmaterialen bij de gemeente te lenen. Ook verzoeken wij u om deze reden eigen handschoenen te gebruiken. In alle gevallen is het bovendien fijn als u zich aanmeldt voor deelname.

Dat kan via www.schonernoordholland.nl/world-cleanup-day. Klik op ‘World Cleanup Day Langedijk’ en u komt vanzelf op het aanmeldformulier.

Voor de World Cleanup Day werkt de gemeente samen met Schoner Noord-Holland die zich inzet voor een provincie zonder zwerfafval. Samen met hen voeren de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard deze maand ook een campagne rondom ‘Zwerfafval. Niet normaal’.
Samen krijgen we zwerfafval de wereld uit. Want zwerfafval is niet normaal!