Bekerstreet viert 10-jarig jubileum tijdens Indian Summer

Langedijk - Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Bekerstreet aanwezig op het Indian Summer Festival. Dat vindt plaats op zaterdag 29 juni; de vrijdag daarvoor is er een preparty. Beide dagen zijn er stands waar lege bekers kunnen worden ingeleverd. De opvallende Bellenbabes & -boys zijn alleen zaterdag van de partij.

Het Langedijker zomerfestival en Bekerstreet zijn sinds 2009 onlosmakelijk met elkaar verbonden. Afgelopen negen jaar zijn meer dan 400.000 lege bekers ingezameld. Dit jaar zijn er drie Bekerstreets, speciaal ingerichte stands waar de bezoekers hun lege bekers kunnen inleveren. Voor dertig lege bekers krijgen ze een muntje, goed voor een gratis drankje tijdens het festival. Het motto is niet voor niets ‘Bekerstreet waar inleveren je wat oplevert’.

PET-beker

Dit jaar wordt gebruik gemaakt van PET-bekers. Deze zijn van hergebruikt materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden. Naast de speciale bekers is veel verpakkingsmateriaal van karton en worden waar mogelijk geen plastic bordjes gebruikt, maar echt servies. Traditioneel kunnen lege bekers worden ingeleverd bij een van de drie stands van Bekerstreet. Het verzamelde materiaal dient vervolgens als grondstof voor nieuwe bekers.

Bewustwording

Naast het innemen van lege bekers, gaat het de vrijwilligers ook om bewustwording van de invloed van de mens op het milieu en het promoten van drinkwater. De Bellenbabes & -boys wijzen de bezoekers daarom niet alleen op de inleveractie, maar ook op de watertappunten. Daar kan de hele dag gratis drinkwater worden getapt. Dat drink je natuurlijk uit een afbreekbare beker of uit je eigen duurzame dopper!