duurzame doe dag

Kom naar de Duurzame Doe Dag 2018 in De Bever

duurzame doe dag

Op zaterdag 14 juli 2018 vindt op het terrein van zwembad De Bever de Duurzame Doe Dag 2018 plaats. Bij dit evenement staat water centraal. De toegang is gratis, er is van alles te doen en met je komst steun je ook nog een goed doel. Dus tot zaterdag 14 juli!

De Duurzame Doe Dag wordt georganiseerd door Millenniumgemeente Langedijk, Stichting Sportservice Langedijk en het Jan Arentszcollege in Langedijk. De dag staat in het teken van (schoon) water. Langedijk en water zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. En schoon drinkwater is een van de vier doelen die Millenniumgemeente Langedijk nastreeft. Daarom hebben we voor dit thema gekozen.

Je kunt op zaterdag 14 juli van 16.00 – 22.00 uur gratis binnenlopen bij zwembad De Bever in Sint Pancras. Daar zijn diverse activiteiten, zoals een kinderkoor uit Oeganda, presentaties, kramen met informatie, een DJ, foodtrucks, spelletjes, een obstacle run, sportactiviteiten en een loterij. De opbrengst van deze dag gaat naar een drinkwaterproject voor scholen in Bukomansimbi in Oeganda. Deelname aan de activiteiten kost € 5,-

 

Leerlingen Jan Arentsz zetten zich in voor schoon drinkwater

Achttien leerlingen van het Jan Arentsz-college Langedijk bezoeken in februari 2019 hun leeftijdsgenoten in Bukomansimbi in Oeganda. Zij komen niet met lege handen, maar nemen mobiele waterfilters mee. Daarmee kan van regenwater schoon drinkwater gemaakt worden.

In het dorp Bukomansimbi in Oeganda staan een basisschool en een middelbare school. De leerlingen van die scholen hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater. Dat komt in Oeganda niet uit de kraan en het grondwater is vervuild. Daarom wordt er regenwater opgevangen en gefilterd. Dat kan daarna veilig gedronken worden en gebruikt in de keuken.

De twee scholen in Bukomansimbi willen een aantal tappunten aansluiten op grote watertanks. Een plaatselijk bedrijf kan die tappunten aanleggen en de benodigde filters plaatsen. Alleen het geld daarvoor ontbreekt. Daar gaan wij wat aan doen! Een filter met opvoerpomp kost ongeveer € 800, de watertanks kosten € 200 per stuk. Daarnaast zijn er uitgaven voor het graafwerk en de installatie. In totaal kost het drinkwaterproject in Oeganda ongeveer € 4.500 euro. Met de loterij tijdens de Duurzame Doe Dag 2018 willen we een deel van dat bedrag ophalen. Doet u met ons mee

Video niet gespecificeerd. Selecteer er een om weer te geven.
Video niet gespecificeerd. Selecteer er een om weer te geven.